laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rijnlands gemarineerd paardenvlees met rozijnen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 g paarden borstlappen
60 g boter

Bouquet garni:
1 prei (fijngesneden)
2 wortels (middelgroot, fijngesneden)
1 ui (met schil, fijngesneden)
1/2 knolselderij (fijngesneden)
1 eetlepel peperkorrels (gekneusd)
1/2 laurierblad
2 kruidnagels

Marinade:
1/8 liter rode wijn azijn
1/8 liter water
1/2 liter rode wijn
1/2 kopje suiker
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel mosterd
1 bosje bouquet garni

Saus:
5 dl rode wijn
2 dl runderbouillon
60 g rozijnen
aardappelzetmeel om te binden
  bereiding:
    Meng de voor de marinade bedoelde ingrediënten.
Leg het vlees in de marinade. Voeg het bouquet garni toe samen met tomatenpuree en mosterd. Dek het vlees met een deksel af en laat het een dag lang in de koelkast marineren.
Neem het vlees uit de marinade en laat het uitlekken en droog het af met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 180°C of gasstand 4.
Braad het vlees in een hoge pan in de boter aan. Blus het af met de marinade en zet het vervolgens 2 uur in de oven. Overgiet het vlees regelmatig met de marinade.
Als de vloeistof is verdampt, overgiet het dan nog eens met de rode wijn en bouillon en laat het vlees dan afgedekt smoren.
Druk het bouquet garni en het bouillon door een puntzeef. Meng de geweekte rozijnen door de saus. Bind de saus nog eens naar wens met een beetje water en aardappelzetmeel.

Lekker met aardappelkoekjes, stoofpeertjes en diverse koolsoorten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats