Rijnlands gemarineerd paardenvlees met rozijnen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 g paarden borstlappen
60 g boter
Bouquet garni:
1 prei (fijngesneden)
2 wortels (middelgroot, fijngesneden)
1 ui (met schil, fijngesneden)
1/2 knolselderij (fijngesneden)
1 eetlepel peperkorrels (gekneusd)
1/2 laurierblad
2 kruidnagels
Marinade:
1/8 liter rode wijn azijn
1/8 liter water
1/2 liter rode wijn
1/2 kopje suiker
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel mosterd
1 bosje bouquet garni
Saus:
5 dl rode wijn
2 dl runderbouillon
60 g rozijnen
aardappelzetmeel om te binden |
|
bereiding: |
|
|
Meng de voor de marinade bedoelde ingrediënten.
Leg het vlees in de marinade. Voeg het bouquet garni toe samen met tomatenpuree en mosterd. Dek het vlees met een deksel af en laat het een dag lang in de koelkast marineren.
Neem het vlees uit de marinade en laat het uitlekken en droog het af met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 180°C of gasstand 4.
Braad het vlees in een hoge pan in de boter aan. Blus het af met de marinade en zet het vervolgens 2 uur in de oven. Overgiet het vlees regelmatig met de marinade.
Als de vloeistof is verdampt, overgiet het dan nog eens met de rode wijn en bouillon en laat het vlees dan afgedekt smoren.
Druk het bouquet garni en het bouillon door een puntzeef. Meng de geweekte rozijnen door de saus. Bind de saus nog eens naar wens met een beetje water en aardappelzetmeel.
Lekker met aardappelkoekjes, stoofpeertjes en diverse koolsoorten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|