laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 wijnstoofpot
  ingrediënten:
    1 grote pan, het liefst een soort van braadpan.
500ml droge wijn
1 kilo rundvlees in dunne reepjes gesneden. (hier gebruik ik "contra file" zonder veel vet eraan).
3 flinke wortels
4grote aardappels
2 flinke uien
50 gram margarine
10 kruidnagels
6 laurierblaadjes
7 tenen knoflook
peper en zout naar smaak
  bereiding:
    Snij het vlees in dunne reepjes. Snij de wortels in plakjes, en snij de uien half doormidden en dan weer in ringen.
De aardappels snij die in grove blokken. Mogen best groot zijn.

Neem een grote braadpan, en doe de margarine in de braadpan. Laat de margarine smelten tot het bruin is.
Voeg dan de reepjes vlees toe en daarna peper en zout naar smaak.
Wacht tot het vlees wat bruin word en voeg dan 500ml wijn toe.
Voeg dan de laurier blaadjes toe inclusief de kruidnagels.
Laat dit ongeveer 20 minuten sudderen op het vuur.

Daarna voeg de gesneden uien toe, plus de wortels en aardappels, die reeds voorgesneden zijn.
Hierna de tenen knoflook.

Laat de alles nu 1 a 2 uur op een laag vuur staan met de deksel op de pan.
Mocht het iets uitdrogen, voeg dan 250ml water toe. Roer om de 10 minuten eens in de pan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats