Victoria-stol |
|
ingrediënten: |
|
|
- PANOMIX TOSCANE: 100 g
- Bloem: 100 g
- PROTEA: 8 g
- Gist: 16 g
- Water: 88 ? 90 g
- VECTOR of EMERGO: 30 g
- Suiker (facultatief): 5 g
Vulling:
- MUESLI MELANGE: 140 g
- Rozijnen: 40 g
- Parelsuiker P4: 24 g
Afwerking (amandelpralin):
- GESCHAAFDE AMANDELEN HOB: 100 g
- Kristalsuiker: 50 g
- Eiwit: 6 g
|
|
bereiding: |
|
|
(grondstoffen samen mengen)
Een dag op voorhand MUESLI MELANGE ca. 20 minuten in water weken (goed laten uitlekken en bewaren op kamertemperatuur).
Kneding: van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen. Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden. Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur: 25°C.
Afweeggewicht: 1500 g en langsteken zoals een brood.
Bolrijs: 30 minuten.
Vormgeving: uitrollen zoals een stol en uitrekken tot 80 cm. Hierop een spijspil leggen van 300 g BAKAMANDELSPIJS (afgeslapt met 1 ei per kg) of AMANDELPAN en modelleren als een stol. Bestrijken met ei en decoreren met amandelpralin.
Narijs: 30 minuten.
Bakken: 25 minuten op 200°C. Versnijden in de gewenste grootte. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|