laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Victoria-stol
  ingrediënten:
   

  • PANOMIX TOSCANE: 100 g
  • Bloem: 100 g
  • PROTEA: 8 g
  • Gist: 16 g
  • Water: 88 ? 90 g
  • VECTOR of EMERGO: 30 g
  • Suiker (facultatief): 5 g

    Vulling:

  • MUESLI MELANGE: 140 g
  • Rozijnen: 40 g
  • Parelsuiker P4: 24 g

    Afwerking (amandelpralin):

  • GESCHAAFDE AMANDELEN HOB: 100 g
  • Kristalsuiker: 50 g
  • Eiwit: 6 g
  bereiding:
    (grondstoffen samen mengen)


Een dag op voorhand MUESLI MELANGE ca. 20 minuten in water weken (goed laten uitlekken en bewaren op kamertemperatuur).
Kneding: van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen. Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden. Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur: 25°C.
Afweeggewicht: 1500 g en langsteken zoals een brood.
Bolrijs: 30 minuten.
Vormgeving: uitrollen zoals een stol en uitrekken tot 80 cm. Hierop een spijspil leggen van 300 g BAKAMANDELSPIJS (afgeslapt met 1 ei per kg) of AMANDELPAN en modelleren als een stol. Bestrijken met ei en decoreren met amandelpralin.
Narijs: 30 minuten.
Bakken: 25 minuten op 200°C. Versnijden in de gewenste grootte.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats