laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensvlees met koofraap en broccoli
  ingrediënten:
    • 2 eetlepels olie
• 2 theelepels sesam-oüe
• 1 theelepel sambal oelek
• 1 deciliter sherry
• 6 eetlepels sojasaus
• 1 ui
• 250 gram broccoli
• 1 eetlepel citroensap
• 1 stukje (van 1,5 cm.) gemberwortel
• 300 gram hamlap
• 1 teentje knoflook
• 400 gram koolraap
• 2 theelepels maïzena
  bereiding:
    Benodigde materialen: een hakmes, een kom, een mes en een wok of een braadpan. Snijd de hamlappen in dunne plakjes. Hak het teentje knoflook en de ui fijn. Doe de plakjes vlees in een kom en meng de knoflook, ui, maïzena, citroensap, sambal en eenderde van de sojasaus erdoor. Laat dit circa 5 minuten staan. Maak de broccoli schoon. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stronken in dunne plakjes. Snijd de koolraap in stukjes. Schil de gember en hak het stukje fijn.
Verhit de olie en sesamolie in de wok (of in de braadpan). Schep het vleesmengsel erdoor en bak de plakjes vlees snel rondom bruin. Voeg de gember, ui, broccoli en koolraap toe. Bak de groenten al omscheppend circa 4 minuten. Voeg de rest van de sojasaus en de sherry toe en verwarm het gerecht op half hoog vuur tot het vocht bijna verdampt is en de groente knapperig en gaar zijn. Lekker met zilvervliesrijst.

Dit recept bevat per portie: 310 Kcal., 14 gram vet, 19 koolhydraten en 4 gram vezels
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats