laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Linzencurry met groenten en amandelen
  ingrediënten:
    • 200 gram groene linzen
• 1 grote ui
• 1 peper
• 400 gram groentemix
• 1 theelepel komijn
• 1 theelepel korianderzaad
• 1 theelepel geelwortel
• 100 gram amandel
• 2.50 deciliter groentebouillon
• 50 gram boter
• 1 eetlepel kerriepoeder
• 4 teentjes knoflook
• 0.50 theelepel kaneel
• 0.50 theelepel nootmuskaat
• wat zout
  bereiding:
    Benodigde materialen: een kom, een zeef, een glazen ovenvaste schaal van 2 liter inhoud en wat magnetronfolie. Een vegetarisch eenpansgerecht. De linzen worden een nacht geweekt. Met het nadenken over de maaltijd moet dus een dag van tevoren worden begonnen. Restjes van deze curry zijn heerlijk als bijgerecht voor een volgende dag en kunnen goed en snel weer in de magnetron worden opgewarmd. De linzen circa 12 uur laten weken in ruim water. Voor gebruik goed laten uitlekken. De ui en knoflook fij-nsnipperen, de Spaanse peper wassen en fijnsnijden (voor een mildere curry de zaadjes verwijderen). De diverse groenten schoonmaken, wassen en waar nodig in plakjes of blokjes snijden. De boter in de grote glazen ovenvaste schaal in circa 2 minuten op vol vermogen laten smelten. De fijngesneden ui, knoflook en andere groenten met de kruiden door de boter roeren en (afgedekt) circa 7 minuten op vol vermogen verwarmen. De uitgelekte linzen met de amandelen en de groentebouillon door de groenten roeren en de schotel (afgedekt), onder af en toe roeren, circa 23 minuten op vol vermogen verwarmen tot de linzen zacht zijn. De curry op smaak afmaken met zout en (afgedekt) nog circa 5 minuten laten nagaren.

recept bevat per portie: 441 Kcal., 26 gram vet, 34 gram koolhydraten en 17 gram eiwit.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats