laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bloemkool met olijvensaus
  ingrediënten:
    1 vleestomaat
50 g zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel kappertjes
4 eetlepels olijfolie
(versgemalen) zwarte peper
1 bloemkool
zout
1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)
  bereiding:
    Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Olijven grof hakken. In kommetje olijfstukjes, tomaatblokjes, kappertjes, olijfolie en peper door elkaar mengen. Stronk van bloemkool snijden en bloemkool daarbij heel laten. Bloemkool wassen. Bloemkool in pan water met wat zout in 10 a 15 minuten gaarko-ken. Basilicumblaadjes in reepjes snijden. Bloemkool uit pan nemen en laten uitlekken. Bioemkool op schaal leggen en olijvensaus over de bloemkool schenken. Basilicum erover strooien.

dit recept bevat 170 kcal, 12 gr vet, 11 gr koolydraten en 5 gr eiwit
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats