laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kiprolletjes gestoofd in Marsala
  ingrediënten:
    zout
1 el olijfolie
ca. 1 1/2 dl Marsala
1 eetlepel tomatenpuree
cocktailprikkers
30 g pijnboompitten
4 maïskipfilets (ca. 550 g)
peper
2 teentjes knoflook
1 theelepel gedroogde salie
8 plakken Parmaham
  bereiding:
    Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Kipfilets overlangs halveren. Gehalveerde kipfilets bestrooien met peper en op aanrecht uitspreiden. Knoflook pellen, in flinterdunne plakjes snijden en over kip verdelen. Pijnboompitten en salie erover strooien. Plakken ham erop leggen. Kipfilets oprollen. Rolletjes vaststeken met cocktailprikkers en bestrooien met zout.
In braadpan olie verhitten en kip rondom dichtschroeien. Marsala en 3 eetlepels water toevoegen. Kip afgedekt op laag vuur in 10 a 15 minuten gaar stoven. Kip op vier borden scheppen. Tomatenpuree en ca. 2 eetlepels water door stoofvocht roeren en op smaak brengen met zout en peper. Kip met saus serveren. Lekker met broccoli en (in olijfolie) gebakken aardappels.
Tip : Dit recept is afgeleid van een traditionele gevulde kalfs- of rundvleesrollade. Deze wordt vaak met gekookt ei, kaas, ham en kruiden gestoofd.

Dit recept bevat per portie: 320 Kcal., 37 gram vet, 3 gram koolhydraten en 37 gram eiwit
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats