Bieke's varkenshaasje met sherrysaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
Varkenshaasje van +/- 600 gr
Olijfolie
2 eetl scherpe mosterd
4 sjalotjes
10 eetlepels vleesbouillon
1/4 l sherry (of porto maar dan geen honing gebruiken)
stukje schil van sinaasappel
2 eetl sinaasappelsap
1 lepel honing
40 gr koude boter |
|
bereiding: |
|
|
Het varkenshaasje mooi bruin bakken in pan + pz
Dan insmeren met mosterd en verder bakken
Sjalotten fijnsnijden.
Vlees uit de pan doen
Sjalotten bij de saus doen
Voeg bouillon, een deel van de sherry en sinaasappelschil toe.
Laat goed doorkoken.
Doe de rest van de sherry en sinaasappelsap toe
Laat nog even doorkoken en zeef de saus.
Roer het nat dat uit het gebraad gelopen is en de honing toe
Breng de saus op smaak met peper.
Klop de in stukjes gesneden boter onder de saus.
Snij het vlees in sneetjes en schik op borden.
Overgiet met de saus.
Zeer lekker met gratin dauphinois |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|