laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Italiaanse chocoladetaart
  ingrediënten:
    250 g fijne kristalsuiker
5 el gemalen walnoten (walnotenmeel)
100 g walnoten, in stukjes
1 el cacaopoeder
1 el poedersuiker
100 g boter
350 g chocolade van goede kwaliteit
1 el oploskoffie
3 el cacaopoeder
5 grote eieren
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een springvorm met antiaanbaklaag van 20 cm doorsnee in. Doe de boter en de in stukken gebroken chocolade in een hittebestendige kom en plaats deze boven een pan met zachtjes kokend water, of smelt de chocolade in de magnetron. Roer voorzichtig totdat de chocolade geheel is gesmolten en het mengsel glad is. Klop de oploskoffie en cacao er doorheen en zet apart.
Klop de eieren en suiker in een aparte kom, ongeveer 5 minuten, totdat het mengsel dik en bleek is en roer er het walnotenmeel en de stukjes walnoot voorzichtig door.
Roer het chocolade- en het eimengsel voorzichtig door elkaar tot het een gladde massa is en schenk het deeg in de springvorm. Bak 40 minuten op 180°C of tot de bovenkant van de taart droog is. Zet de oven uit en laat de taart ongestoord afkoelen.
Haal de taart, als hij afgekoeld is, uit de koude oven en maak de springvorm voorzichtig los. Bestrooi de taart met cacao en poedersuiker en serveer in dunne
plakken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats