laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Groentekebab met tomatensalsa
  ingrediënten:
    Voor 8 spiesjes
1 courgette
1 groene paprika
l rode_paprika
8 grote champignons
8 lente-bosuitjes
8 cherry-kerstomaatjes
peper en zout
2 eetl zonnebloemolie

voor de tomatensalsa:
2 tomaten_
6 eet tomatenketchup
1 ui
versgemalen peper
8 spiesen of grote satéprikkers
  bereiding:
    Snijd de gewassen courgette in plakken van 1 cm dik. Snijd de paprika's door, verwijder de zaadlijsten en verdeel ze in grote blokjes. Borstel of veeg de champignons schoon. Snijd het loof van de uitjes in ringetjes en laat de uitjes heel. Kruis de tomaten voor de salsa in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes. Meng het uitjesloof en de andere ingrediënten voor de salsa erdoor.

Leg houten prikkers eerst even in water zodat ze tijdens het grillen niet verbranden. Rijg de ingrediënten van de kebab aan de spiesen. Meng 2 eetlepels zonnebloemolie met peper en zout en bestrijk de kebab ermee. Verwarm de grill of een grillpan goed voor en rooster de spiesen ca. 10 minuten. Keer regelmatig.

Lekker met een groene salade.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.
Voedingswaarde per spies: eiwit 2 g, vet 1 g, koolhydraten 8 g, kcal (kJ) 49 (206).
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats