|
|
|
Garnalen en kipfilet in een pikante ananassaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 12 personen:
1 kipfilet per persoon
500 ge gepalde garnalen
2 st ananas (1 verse annanas van 1 kg geeft 500 gr vruchtvlees)
12 st mini ananas
1 st limoen
4 el honing
1 tl zout
1 tl kurkuma
0,5 tl kruidnagelpoeder
1 mp nootmuskaat
2 st kaneelstokje
4 st spaanse pepers
2 st lente-ui
0,5 ltr witte wijn
0,5 ltr water
1 ui
2 tn knoflook |
|
bereiding: |
|
|
schil de ananas en verwijder de ogen en de kern
vang het sap in een pan op
snijd het vruchtvlees in blokjes, doe ze in de pan maar houd ± 200 gram achter
doe limoensap, honing, zout en specerijen in de pan
halveer de pepers overlangs, verwijder de pitjes en hak het vruchtvlees fijn
doe de pepers in de pan en schenk er de wijn en het water bij
laat het geheel ± 30 minuten zachtjes koken tot de saus tot ongeveer een derde van de hoeveelheid gereduceerd is
pureer de saus met de mixer en voeg er de achter gehouden stukjes ananas aan toe
maak de garnalen schoon maar laat de staart aan de garnaal zitten
snijd de kipfilet in blokjes van ± 2 x 2 cm
fruit de gehakte ui in olie en voeg dan de kipfilet toe
als de kipfilet gaar is voeg dan de garnalen en de knoflook (persen) toe
als de garnalen gaar zijn voeg dan de ananassaus en het in ringen gesneden lente uitje toe en breng het geheel op smaak met peper en zout
de mini ananas doorsnijden ± 1 cm onder de bladeren
het onderste gedeelte uithollen en voorzien van een platte kant zodat deze op het bord kan staan en zet er de kop (afgesneden bladeren) naast
vul nu de ananas met het mengsel en napeer wat saus op het bord |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|