|
|
|
Tomatentaart met mozzarella |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
1 rol bladerdeeg,
1 à 2 soeplepels mosterd,
ongeveer 4 tomaten,
1 bolletje mozzarella,
olijfolie,
basilicum of provençaalse kruiden,
gemalen gruyère |
|
bereiding: |
|
|
Rol het bladerdeeg uit op een taartvorm of op een bakplaat met alu-folie en prik er gaatjes in met een vork.
De mosterd uitstrijken over het bladerdeeg en ook op de randen.
De tomaten in schijfjes snijden ! en dicht tegen elkaar op de mosterd leggen. De mozzarella in blokjes snijden en over de tomaten strooien.
Hierover de basilicum of provençaalse kruiden en een straaltje olijfolie.
Nu strooi je de gemalen gruyère erover zodat de taart kan gratineren.
In een voorverwarmde oven th7(210°C) plaatsen gedurende 30 min.
Deze taart kun je zowel warm als koud eten. Indien je het deeg op de bakplaat uitgerold hebt, kun je gemakkelijker stukken snijden zodat je deze ook kunt serveren als aperitiefhapje(tapa).
Eventueel kan de mosterd vervangen worden door room, of ook nog andere groenten zoals paprika's toevoegen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|