laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 stoofvlees op oude wijze
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

1 kg runderstoofvlees
400gr schorseneren
400gr peulbonen(flageolets)
2 sneden peperkoek zonder suiker
2eetlepels pasti
4 dl runderboullion
2 eetlepels boter
instandsausbinder
peper en zout.
  bereiding:
    Laat in een ruime kookpan de boter smelten en bek het stoofvlees aan alle kanten goudbruin.Kruid met peper en zout.
Giet er de bouillon en de pastis bij.Voeg ook de in blokjes gesneden peperkoek toe en roer goed zodat de peperkoek smelt.
doe er de uitgelekte flageolets bij,breng aan de kook en laat afgedekt gedurende 1 uur op een zacht vuur sudderen.
voeg daarna de schorseneren toe roer om en breng terug tot aan het kookpunt.laat nog 1 uurtje sudderen.

De dag zelf 15 minuten kooktijd
verwarm uw stoofschotel op een zacht vuurtj.Bind indien nodig met wat instandsausbinder.
dien op met deegwaren

Deze schotel is ook lekker met varkensstoofvlees en de flageolets kun je vervangen door erwtjes
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats