|
|
een dag op voorhand de zwezerik in water laten trekken
het water regelmatig verversen
Een bord omgekeerd op het aanrecht leggen
de zwezerik in een neteldoek of een oude versleten handdoek wikkelen, dat pakje op het bord leggen en er weer een omgekeerd bord boven op leggen
daarboven zet je een pan met 3 liter water dus een gewicht van +/- 3.5 kg.
2 uren zo laten staan
de zwezerik uitpakken en in een pan met licht gezouten water laten blancheren 10 min net onder het kookpunt houden
Dan afspoelen onder koud water en de zwezerik ontdoen van ve vliezen en vet en adertjes
de soep groenten heb je ondertussen al een beetje gestoofd.
De kalfsfond bij doen en 8 peperbolletjes wit of zwart
de zwezerik boven op de groenten leggen
in de oven zetten 220°C
de zwezerik alle 3 minuten overgie! ten met de braisage die langzaam zal indikken
na 25 minuten de zwezerik even onder de grill zodat de bovenkant een beetje gebakken wordt
de braisage zeven en eventueel een beetje opmaken met een beetje blonde roux en van het vuur weg wat stukjes koude boter in laten opnemen zachtjes roerend
een pureepatatje en wat waterkers, feest!
(de handdoek onmiddellijk in water uitspoele en onderwater laten staan want stinkt heel snel een weeë geur) |