Gewonnen brioche |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
peersorbet
100 g fondantchocolade
100 g suiker
50 g gezeefde bloem
2 eieren
2 eigelen
110 g boter
Voor de gelei van amaretto:
2 dl amaretto
1 blaadje gelatine
Voor de gewonnen brioche:
4 sneetjes brioche of suikerbrood
2 eieren
scheut melk
zaadjes van een vanillestok
2 el suiker
klontje boter |
|
bereiding: |
|
|
Meng de eigelen met de eieren en de suiker. Klop de suiker even los en meng er de bloem onder tot je een homogene massa hebt. Laat de chocolade smelten met de boter en meng die onder het bloemmengsel. Boter vuurvaste vormpjes in en bestrooi ze met bloem. Giet het mengsel in de potjes en bak 8 minuten op 210°C.
Week de gelatine in koud water. Verwarm de amaretto en los de gelatine erin op. Stort uit en laat opstijven. Snij er nadien mooie blokjes van of steek ze in rondjes uit.
Klop de eieren los. Voeg er melk, suiker en vanille aan toe. Roer alles grondig. Dep de sneetjes brioche erin en bak ze mooi bruin in boter. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|