laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Milde sambalnoedels met gehakt en prei
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

Ketjap Asin
0.5 zak (125 g)Wok Noedels
2 grote preien
Wok Olie
150 g gehakt
Sambal Badjak
Ketjap Manis
  bereiding:
    Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.

Was en snijd de prei in ringen.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak het gehakt en de preiringen ca. 3 minuten.

Schep de afgekoelde noedels, 1-2 theelepels sambal (hoe meer, hoe heter!) en een scheutje ketjap erdoor en roerbak nog 3 minuten.

Schep de sambalnoedels in diepe borden of kommen.

Tip:
Vervang de preiringen door een roerbakgroentepakket en de ketjap door sojasaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats