laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pannenkoeken
  ingrediënten:
    125 g zelfrijzende bloem,
2 eieren,
2,5 dl melk.
Naar smaak 1 eetl. suiker en 1 zakje vanillesuiker toe.
  bereiding:
    Mix 125 g zelfrijzende bloem, 2 eieren, 2,5 dl melk. Naar smaak voegt u 1 eetl. suiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Voeg daarna beetje bij beetje 8 eetl. water toe. Zorg ervoor dat het beslag vloeibaar is (voeg eventueel nog wat water toe). Dek de kom af met een vochtige doek en laat ten minste 1 u rusten. U kunt daarna wat kaneel, kleine stukjes appel, banaan of peer aan het beslag toevoegen.

[b:9c4092f4ab]Baktips voor pannenkoeken [/b:9c4092f4ab]

Uw pan moet goed heet zijn (net genoeg om een druppel water te doen sissen). Vet de pan lichtjes in tussen het bakken van elke pannenkoek. Giet het beslag in de pan. Draai lichtjes met de pan, zodat het beslag gelijkmatig verdeeld wordt. Draai de pannenkoek om als de randen van de pannenkoek krokant zijn, en bak daarna de andere zijde. Als er veel volk aan de tafel zit, kan je met twee pannen tegelijk bakken, dat gaat veel sneller.[b:9c4092f4ab]Pannenkoeken warm houden[/b:9c4092f4ab]

Zet het bord met de gebakken pannenkoeken bovenop een pan dampend heet water. Dek de pannenkoeken af met aluminiumfolie of leg er een ander bord op.

[b:9c4092f4ab]Geflambeerde pannenkoeken[/b:9c4092f4ab]

Verwarm de likeur (Grand Marnier, Cointreau of Mandarine Napoléon) in een steelpan. De likeur moet warm zijn om te kunnen flamberen, maar hij mag in geen geval koken. Anders verdampt de alcohol en wordt het onmogelijk om te flamberen.

Giet de likeur over de pannenkoeken, flambeer weg van de dampkap en dien onmiddellijk op.[b:9c4092f4ab]Welke garnituur?[/b:9c4092f4ab]

Fruit:
vers of uit blik (laat het fruit uitlekken). Ontdek ook onze diepgevroren fruitmix Tropical Mix (Ringis).

Chocoladesaus:
smelt 100 g chocolade in 3 eetl. melk, au bain-marie of in de microgolf (op halve kracht). Leng eventueel aan met wat melk.

IJs:
vanille-ijs en chocoladesaus, yoghurtroomijs met bosvruchten en frambozencoulis, bananenijs en karamelsaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats