Pizza met ansjovis, uiringen en olijven |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 pak pizzadeeg
- 2 eetlepels in de zon gedroogde en fijngehakte tomaten
- 1 eetlepel tijmblaadjes en 2 eetlepels olijfolie
- 125 ml tomatensaus en 4 uien
- 15 groene/zwarte olijven zonder pit
- 1 blikje ansjovis
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Maak het pizzadeeg klaar volgens de bereidingswijze die op het pak vermeld staat. Verwarm de oven voor. Snijd de gepelde uien in dunne ringen en snijd de tomaten in piepkleine stukjes. Besmeer een rechthoekige bakvorm met olijfolie.
Bereiding (afhankelijk van het gebruikte deeg circa 30 min.):
Bak de uiringen in de olijfolie zacht en glazig. Kneed de stukjes tomaat en blaadjes tijm door het gerezen pizzadeeg en rol het uit tot een rechthoekige lap, welke royaal in de bakvorm past. Smeer het deeg dun in met olijfolie. Verdeel eerst de tomatensaus en dan de ui over het deeg. Verspreid de olijven en ansjovis over de pizza. Bak de pizza in circa 25 min. gaar. Snijd tot slot de pizza in vierkanten of rechthoeken (of serveer hem warm en in kleine stukjes gesneden bij een borrel). Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|