Exotische balletjes met mango-tomatensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
750 gr gehakt rund en varken
1 ui
1 ei
1 takje peterselie
2 eetl gemalen amandel
2 kof.lepel kerrie
1/2 koflep.gember
2 koflep. paprikapoeder
1 mespunt cayenepeper
Vooor de saus:
1 tomaat
1 grote en rijpe mango
1/2 bosje jonge wortels
2 eetl.olijfolie
1 eetl.tomatenpuree
1 blokje kippenboullion
1 kofl.bruine suiker
instandpoeder
2 cm verse gember
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
meng gehakt met fijngesnipperde ui en peterselie de gemalen amandel en paprika het ei en peper en zout.Rol er kleine ballen van ongeveer 3 cm
Shil de mango en snij hem in dunne schijfjes.-schil de de verse gember en snij hem in dunne staafjes-snij de wortelen en de tomaat in stukken
Laat de olijfolie heet worden in een ruime pan en bak de gehaktballen aan alle kanten goudbruin.voeg dan 3 dl.water de tomatenpuree het boullionblokje de bruine suiker. de stukken tomaat en de wortel. de blokjes mango en de staafjes gember.kruid met een snuifje ca! yene peper en peper en zout.Breng aan de kook-dek af en zet het vuur zachter.Laat gedurende 30 min sudderen.Doe er de sausbinder bij en laat al roerend nog even doorkoken.
Serveren met rijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|