|
|
|
Cajun-gehaktballetjes |
|
ingrediënten: |
|
|
voor het vlees:
600 gram half-om-half gehakt
1 flinke ui, heel klein gesnipperd
1 flinke teen knoflook, geperst
1/2 eetlepel tijmblaadjes
2 eetlepels gesnipperde verse peterselie
1 volle eetlepel Cajunkruiden
boter of margarine om in te bakken
voor de saus:
3-4 eetlepels tomatenketchup
klein blikje ananas
2 eetlepels azijn of citroensap
1 eetlepel suiker
1 eetlepel ketjap manis |
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
Meng alle ingredienten voor het vlees goed door elkaar. Draai er balletjes
van die een grootte hebben tussen een kers en een pingpongbal in. Verhit de boter tot hij goed bruin ziet en leg de balletjes in het hete vet. Ik vind
dit makkelijk gaan met een zgn. kroketten-tang. Temper het vuur tot
gemiddeld.Bak de balletjes aan alle kanten goed bruin. Draai ze steeds om met de tang, dan vallen ze niet zo gauw uit elkaar. Als ze bruin zijn, even uit het vet, dan in dat vet de ingredienten voor de saus roeren tot het een homogeen mengsel is. Doe de balletjes er weer in en laat op een zacht vuurtje sudderen, ca. 10-15 minuten.
Basmati rijst is er heerlijk bij en een frisse salade en appelmoes voor de kleintjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|