laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Werner's scampi à la Bolognaise
  bereiding:
    Ik pel de bevroren scampi die 30 seconden in kokend water hebben gelegen
ik doe ze per drie
zo is het gemakkelijk om ze te pellen
dan snijd ik de rug in en verwinder het darmkanaal
uit de diepvriezer haal ik een pakje (zelfgemaakte bolognaise saus = zonder vlees en warm dit op)
ik kook ofwel rijst ofwel spaghetti
als bijna gaar
bak ik snel in gloeiend hete pan met een beetje olijfolie de scampi aan beide kanten tot (bruine randjes)
dan de scampi in de Bolognaisesaus warm houden maar niet meer koken



Bolognaise zonder vlees

1gele, 1rode, 1oranje, en 1groene parika
1 courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
1 soeplepel zoete paprikapoeder
cayennepeper
laurierblad
zout
1/2 liter tomatenpulp (Italiaans)
kruiden met provençaalse kruidenmengeling

laten sudderen tot alle groenten gaar zijn
dan de tomatenpulp toevoegen
pas op het allerlaatste moment de geperste look toevoegen.


Saus teveel... laten afkoelen en doe de saus in plastic zakjes voor bewaring in de diepvriezer
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats