laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Peperkoek
  ingrediënten:
    • 250 gr bruine suiker
• 3 theelepels speculaaskruiden
• 1 eetlepel honing
• 1 ei
• 1,5 dl water
• 250 gr zelfrijzende bloem
  bereiding:
    • Doe de suiker, de speculaaskruiden, de honing en het ei in een kom.
• Giet er al roerend het lauwe water bij en klop het beslag tot er geen klonters meer inzitten.
• Zeef de bloem en meng die onder het deeg.
• Doe dit in een beboterde bakvorm en plaats voor 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.

Tips:
• lauw water gebruiken om het beslag te maken
• de zelfrijzende bloem zeven en als laatste toevoegen aan het deeg
• eventueel de peperkoek afwerken met grove suikerkorrels
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats