|
|
|
Biefstuk met boursinsaus en provençaalse tomaten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 biefstukken van 130gr elk
1 boursin kaas met fijne kruiden
25 cl room
250 gr champignons, in plakjes gesneden
4 rijpe tomaten
2 teentjes look, geperst
3 el olijfolie
4 el gehakte peterselie
3 el gemalen broodkruim
1/2 koffielepel grof zeezout
1/2 koffielepel Provengaalse kruiden
bakboter
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200°. Meng de look met de olijfolie, het zout, de Provengaalse kruiden, gemalen broodkruim en peterselie. Snij de tomaten horizontaal middendoor, schik ze in ovenschaal met het snijvlak naar boven en verdeel er het kruidenmengsel over. Plaats 20 a 30' in een voorverwarmde oven tot de tomaten zacht zijn en het kruidenmengsel krokant. Roerhak de champignons goudbruin in hete boter, kruid met peper en zout. Kruid het vlees met peper en zout en bak naar smaak in hete boter, haal het vlees uit de pan en hou warm, roer het aanbaksel los met de room en verbrokkel er de boursin over, roer tot de kaas gesmolten is. Schik het vlees op voorverwarmde borden, nappeer er de saus over en verdeel er de champignons over, plaats er de tomaatjes naast en serveer onmiddellijk. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|