laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Cambodjaanse kabeljauw met gember en limoen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel Thaise vissaus
4 kabeljauwhaasjes (a ca. 150 g)
1 citroen
4 cm gemberwortel
2 teentjes knoflook
4 eetlepels sesamzaadjes
2 eetlepels olie
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 220°C. Citroen halveren en uitpersen. Gemberwortel schillen en in luciferdunne reepjes snijden. In kom gember mengen met citroensap. Knoflook pellen. In droge wok of koekenpan sesamzaadjes licht roosteren. Op schotel laten afkoelen. In dezelfde pan olie verhitten. Knoflook erboven uitpersen en 1 minuut zachtjes bakken (knoflook mag niet bruin worden). Knoflookolie over gemberreepjes gieten. Sojasaus, sesamolie en vissaus door gember mengen. Van aluminiumfolie 4 vellen (ca. 20 x 30 cm) scheuren en op werkvlak leggen. Kabeljauwhaasjes in het midden leggen, saus erover verdelen. Folie dichtvouwen tot goed-gesloten pakketjes. Vis op rooster in midden van de oven in ca. 15 minuten gaar laten worden. Pakketjes op bord leggen en openvou-wen, zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrooien met sesamzaadjes of gefrituurde gemberreepjes. Serveren met pandanrijst met fijn-gehakte koriander, rode peper en cashewnoten.

Dit recept bevat per portie: 265 Kca/„ 13 gram vet, 6 gram koolhydraten sn 30 gram eiwit
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats