|
|
|
Couscous met eend en granaatappel |
|
ingrediënten: |
|
|
500 gr couscousgries,
3 eendenborsten
50 gr boter
1 granaatappel
50 gr amandelschilfers geroosterd
1 theelepel kaneelpoeder
handjevol verse koriander, gesnipperd handjevol verse munt, gesnipperd
2 el hoisin-saus
olijfolie
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Doe het couscousgries met de boter in een grote kom. Schenk er 1/2 l kokendheet, gezouten water bij. Dek af en laat 5 minuten onaangeroerd staan, tot de couscous al het water heeft opgeslorpt.
Lepel de pitjes uit de granaatappel bij de couscous. Schep er de amandelen en kaneel door. Voeg de groene kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kruid de eendenborsten met peper en zout, bestrijk ze met de hoisin-saus. Bak ze op een zacht vuur in een likje olijfolie. Snij ze in fijne reepjes. Schik ze op de couscous en dien op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|