Roti van tonijn met sesamzaadjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 stuk rode tonijn van 1 kg
50 g sesamzaadjes
6 eetlepels olijfolie
4 eetlepels sesamolie
300 g zeekraal
zwarte peper uit de molen en zeezout
Voor de saus:
3 eetlepels zwartebonenpasta
10 cl sake
10 cl sojasaus |
|
bereiding: |
|
|
1. Kruid de tonijn met peper en zout. Bak hem kort rondom aan in 1 eetlepel olijfolie.
2. Vermeng 4 eetlepels olijfolie met de sesamolie. Wentel de gebakken vis eerst door de oliemix, dan door de sesamzaadjes. Leg hem in een braadslee. Zet 30 minuten in een op 200° C voorver-warmde oven.
3. Vermeng de bonenpasta met de sojasaus en de sake. Roerbak de zeekraal 2 minuten in de rest van de olijfolie. Schep er de bonensaus door.
4. Schik de zeekraal bij de gare tonijn. Serveer 'm in duimdikke moten. Geef er brood of rijst bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|