Struisvogelpavé in bladerdeeg |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 struisvogelbiefstukjes van elk ongeveer 150 g
4 eetlepels gedroogde tomaatjes, gepureerd
4 eetlepels grof gehakte amandelen
4 vierkantjes bladerdeeg
12 kerstomaatjes
1 eetlepel wijnazijn
1 eetlepel fijne suiker
olijfolie
1 ei
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
1. Braad de biefstukjes kort aan beide kanten aan in olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Vermeng de amandelen met de to-matenpuree.
2. Leg elk biefstukje op een plakje bladerdeeg (eventueel lichtjes uitgerold zodat het voldoende groot is). Schep er een lepel farce (tomatenpuree met amandelen) op.
3. Vouw de pakketjes toe. Doreer ze met losgeklopt ei. Bak ze 15 minuten in de oven op 220° C.
Serveertip: struisvogelvlees mag best nog een beetje rosé zijn. Laat de biefstukjes iets langer aanbraden in de pan, als u doorbakken vlees verkiest.
Lekker erbij: zoetzure kerstomaatjes
Verwarm 3 tot 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak een twaalftal kerstomaatjes 2 minuten. Bestrooi ze met 1 eetlepel fijne suiker, blus met 1 eetlepel witte wijnazijn en schep goed om. Kruid met peper en zout. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|