|
|
De appelsienen wassen, drogen en in stukken snijden. De gedroogde abrikozen toevoegen. Dit samen met het water mixen of hakken met een keukenrobot. Nadien alles gieten in een kom bestemd voor de microgolfoven, nog een klein beetje water toevoegen. Het deksel erop plaatsen en dit in de microgolfoven laten koken gedurende 12 minuten. Nadien 5 minuten laten rusten alvorens de suiker toe te voegen. Wanneer de suiker toegevoegd is deze laten smelten. Eenmaal gesmolten alles terug laten koken gedurende 6 minuten. Het deksel afnemen en terug 6 minuten laten koken.(dus zonder deksel)
Alles direkt in gesteriliseerde bokalen gieten. De deksels eop de bokalen dichtschroeven terwijl de confituur nog warm is en de bokalen omdraaien.
Deze confituur kun je gedurende 2 maanden bewaren op een koele plaats.
Citroen wordt altijd toegevoegd om de smaak van het fruit beter te laten uitkomen.
Het beste is appelsienen te gebruiken van het seizoen, zoals bvb bloedappelsienen. Vooral appelsienen met een dunne schil vermijden, daar deze zouden kunnen hard worden tijdens het koken. |