|
|
Pasta is er in twee soorten.
De meest bekende soort is pasta gemaakt van water en bloem van harde tarwe. Tot deze categorie behoren de meeste voorverpakte pastasoorten zoals spaghetti en macaroni. De andere soort wordt gemaakt van bloem van zachte tarwe en eieren, de zogenaamde eierpasta's. Deze eierpasta's zijn bij Italiaanse specialiteitenwinkels en bij diverse supermarkten te koop. Deze eierpasta's hebben meestal een kortere kooktijd.
En dan is er natuurlijk de verse (zelfgemaakte) pasta, ook een eierpasta. Verse pasta heeft maar een heel korte kooktijd, vaak nog minder dan 1 minuut.
De meest bekende soorten:
Anelini = ringetjes pasta
Canneloni = grote deegpijpen
Conchiglie = gladde schelpen
Cochigliete = kleine schelpen
Capeli d'Angelo = engelenhaar
Farfalle = vlindermacaroni
Fusilli = spiraalmacaroni
Fettuchine = lintmacaroni
Macaroni = half ronde buisjes-elleboogjes
Pappardelle = hele brede tagliatelle
Penne rigata = pijpmacaroni
Spaghetti = een lange pastasoort
Tagliatelle = lintmacaroni
Ziti = lange gebogen macaroni
Riatoni = dikke pijpmacaroni
Rotini = gedraaide pasta
Tortelini = gevulde deegringetjes |