|
|
|
Amandel-aardappelkroketten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 grote aardappelen (1 kg) geschild in vieren gedeeld
- - 1 ei, gescheiden
- - 15 g boter
- - versgemalen peper
- - 1/4 tl gemalen nootmuskaat
- - 140 g bloem
- - 1 kop amandelschaafsel, als omhulsel
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereidingstijd : 20 min + 30 min in de koelkast - Baktijd : 20 min - Voor 4-6 personen
Bereiding : Verwarm de oven voor op 210 graden C. Vet een ovenschaal van 32 x 28 cm in. Aardappelen gaar koken, afgieten en pureren. Doe het mengsel in een grote mengkom, voeg eierdooier, boter, peper en nootmuskaat toe; goed roeren. Laat het geheel goed afkoelen. Verdeel de bloem op een vel bakpapier. Schep het aardappelmengsel in een spuitzak met een grote, ronde spuitmond. Spuit 4 cm grote toefjes op het papier of vorm met de hand walnootgrote balletjes. Door de bloem halen en overtollige bloem afschudden. In het losgeklopte eiwit dompelen, met amandelstukjes bedekken en goed aandrukken. Op een bakplaat leggen en 30 min. in de koelkast laten staan. In ca. 20 min. goudbruin bakken. Meteen serveren. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|