|
|
|
Knolselderstamppot |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
1 knolselder
500 g kruimige aardappels
100 g Serranoham
1 theelepel olie
50 ml kippenbouillon (van tablet)
1/2 kuipje verse zuivelspread light (a 150 g)
1 eetlepel dijonnaise
1/2 zakje verse peterselie, fijngeknipt |
|
bereiding: |
|
|
Knolselder in plakken snijden, schillen en in blokjes snijden. Aardappels schillen en in stukken snijden. In pan knolselder met aardappel in bodempje water en zout afgedekt in 20 min. zachtjes gaarkoken. Plakken ham halveren. In grote koekenpan olie verhitten en ham aan beide kanten krokant bakken. Ham op laag vuur warmhouden. Knolselder en aardappel afgieten. Bouillon verwarmen. Knolselder en aardappel met bouillon, zuivelspread en Dijonnaise fijnstampen. Peterselie erdoor scheppen. Op smaak brengen met (zout en) peper. Stamppot over twee borden verdelen en met warme ham serveren.
Tip
Gebruik in plaats van Dijonaise 1 tl mosterd en 2 tl mayonaise.
per persoon: 520 kCal - eiwit 28 g
vet 17 g - koolhydraten 65 g |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|