laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Andijviestamppot (vegetarisch)
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

600 g kruimige aardappels
1 eetlepel boter
2 uien, fijngesnipperd
175 g Quorn fijngehakt (vegetarische vleesvervanger)
1 teentje knoflook, geperst
2 theelepels gehaktkruiden
50 ml droge witte wijn
400 gr panklare andijvie
150 ml halfvolle melk
  bereiding:
    Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water afgedekt in 20 min. gaarkoken. In grote koekenpan boter verhitten. Ui zachtjes goudbruin fruiten. Quorn toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Knoflook kort meebakken. Gehaktkruiden, wijn en peper naar smaak erdoor roeren en geheel op laag vuur laten sudderen. Andijvie in bodempje water met zout naar smaak in 5 min. gaarkoken. Andijvie afgieten en in vergiet laten uitlekken, vocht zo veel mogelijk eruit duwen. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met melk fijnstampen. Andijvie door aardappelpuree scheppen en over twee borden verdelen. Quornmengsel ernaast serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats