|
|
|
Spinaziestamppot met ei |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
100 g bacon
300 gr panklare spinazie (a 300 g)
600 g kruimige aardappels
2 eieren
1 eetlepel olie
2 rode paprika's, in dunne reepjes
150 ml halfvolle melk
1 eetlepel yogonaise
1 sjalot, fijngesnipperd |
|
bereiding: |
|
|
Van bacon vetrandje verwijderen. Bacon in reepjes snijden. Spinazie iets kleiner snijden. Aardappels schillen en in stukken snijden. In pan met bodempje water en zout aardappels afgedekt in 20 min. gaarkoken. Intussen eieren in 7 min. gaarkoken, onder koud stromend water afspoelen en pellen. Eieren in plakjes snijden. In koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Paprika en bacon op hoog vuur 2 min. al roerend bakken. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met melk en yogonaise fijnstampen. Spinazie en paprika erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over twee kommen verdelen. Sjalot over stamppot strooien. Bacon en eieren erop serveren.
Tip
Gebruik in plaats van yogonaise 1 tl yoghurt en 2 tl mayonaise. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|