Spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
500 g kruimige aardappels
1 eetlepel boter
250 gr kalkoenfiletreepjes
2 eetlepels gedroogde salie
1 eetlepel sherry
1 eetlepel olijfolie
1/2 spitskool, in reepjes
1 zoetzure appel (bijv. Elstar), in blokjes |
|
bereiding: |
|
|
Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in bodempje water met zout afgedekt in 20 min. gaarkoken. In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en kalkoenreepjes 5 min. al omscheppend bakken. Salie kort met kalkoenreepjes meebakken. Sherry en 6 el water erdoor roeren. Vlees 10 sec. op hoog vuur laten koken. Vlees op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik warmhouden. Intussen in wok olie verhitten. Kool 1 min. op hoog vuur roerbakken. Appel nog 1 min. meebakken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Kool met appel erdoor roeren. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en over twee borden verdelen. Kalkoenreepjes met salie bij stamppot serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|