 |
|
 |
|
Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst |
| |
ingrediënten: |
| |
|
Voor 4 personen:
4 vastkokende aardappels
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 eetlepels olie
1/2 koolraap, in blokjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
300 g gesneden boerenkool
1 liter kippenbouillon (van tablet)
1 rookworst |
| |
bereiding: |
| |
|
Aardappels schillen, in blokjes snijden en wassen. In (soep)pan ui en knoflook in olie glazig bakken. Koolraapblokjes toevoegen en op matig vuur 3 min. meebakken. Tomatenblokjes, aardappel en boerenkool door koolraap scheppen. Bouillon toevoegen en soep aan de kook brengen. Vuur lager zetten en soep met deksel schuin op pan 25-30 min. zachtjes laten koken, tot groenten beetgaar zijn. Rookworst in halve plakjes snijden en laatste 5 min. in soep verwarmen. Soep met zout en peper op smaak brengen. Lekker met stokbrood. |
| |
| |
|
| |
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|