|
|
|
Witte-bonensoep met pasta |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
200 g gedroogde witte bonen
1 ui, fijngesnipperd
3 eetlepels olijfolie
1 wortel, fijngesneden
1/4 knolselder, fijngesneden
100 ml droge witte wijn
2 eetlepels balsamicoazijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 1/2 liter groentebouillon (van tablet)
150 g pasta (bijv. tagliatelle of fusilli)
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
50 g gemalen oude kaas |
|
bereiding: |
|
|
Witte bonen minstens 12 uur in koud water laten weken. Hierna afgieten en afspoelen onder koud water. Bonen in 1 uur en 30 min. gaarkoken, in vergiet onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
In (soep)pan ui 3 min. in olie fruiten. Wortel en knolselder toevoegen en 3 min. meebakken. Wijn, azijn en tomatenblokjes toevoegen. Geheel nog 5 min. zachtjes laten koken. Hete bouillon erbij schenken. Bonen en pasta door soep roeren en ca. 8 min. zachtjes laten koken, tot pasta beetgaar is. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en bestrooien met peterselie en kaas. Lekker met knapperige ciabatta en groene-olijventapenade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|