|
|
|
Appel-speculaassouffleetjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 citroen
500 g friszure appels (bijv. goudrenet of coxs orange)
2 eetlepels diksap appel
1 eiwit
2 eieren
30 g witte basterdsuiker
40 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 eetlepel maïzena
50 g speculaas of bastognekoek, verbrokkeld |
|
bereiding: |
|
|
Citroen schoonboenen en helft van schil fijn raspen. Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt). Appels schillen en in stukjes snijden. In pan met dikke bodem appel met diksap, 2 el water en citroenrasp in 10 min. zachtjes tot moes koken. Citroensap erdoor roeren en moes laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 200 °C. In vetvrije kom eiwit met mespunt zout met mixer tot pieken stijfkloppen. Eieren en basterdsuiker met mixer tot schuimige massa kloppen. Bakmeel en maïzena luchtig erdoor spatelen. Appelmoes, speculaas en eiwitschuim luchtig door meelmengsel scheppen. Soufflébeslag over vormpjes verdelen en bovenkant gladstrijken. Vormpjes in midden van oven zetten en souffleetjes 25-30 min. bakken tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn. Tussentijds ovendeur niet openen, om inzakken te voorkomen. Souffleetjes direct uit oven serveren, bijvoorbeeld met koude vanillevla of bolletjes vanilleroomijs. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|