|
|
|
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
5 Braeburn appels
1/2 sinaasappel
1 theelepel gemalen kruidnagel
100 g suiker
50 g bloem
6 eetlepels havermout
65 gr hazelnoten, grofgehakt
75 g koude boter , in stukjes |
|
bereiding: |
|
|
Oven voorverwarmen op 175 °C. Appels schillen, in dunne schijfjes snijden en in ingevette ovenschaal leggen. Van sinaasappelschil 1 tl schil raspen. Vrucht uitpersen. Rasp, 2 el sap en kruidnagel door appelschijfjes mengen. In kom suiker mengen met bloem, havermout, hazelnoten en wat zout. Boter snel met vingers door bloemmengsel wrijven tot los, kruimelig deeg ontstaat. Deegklontjes gelijkmatig over appelschijfjes verdelen. Dessert in ca. 1 uur in midden van oven gaar en goudbruin bakken. Serveer er opgeklopte crème fraîche, ongezoete slagroom of een bol vanilleroomijs bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|