laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pancetta en groenten met pasta
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 g spaghetti
400 g pancetta
1 kleine courgette
250 g doperwtjes en/of peultjes
2 eetlepels pesto
1 kuipje ricotta
50 g pecorino- of parmezaankrullen
knoflookolie
zout
  bereiding:
    Snij de gespoelde courgette in duimdikke plakjes, bestrijk die met wat knoflookolie en rooster ze op de tafelgrill (of in de oven). Blancheer de erwtjes en/of peultjes een paar minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water. Bak de plakjes pancetta zonder vetstof knapperig in een pan met anti-aanbaklaag.

Kook de pasta intussen beetgaar in gezouten water. Giet af en meng meteen met de pesto. Verdeel over de borden. Leg er courgette, de erwtjes en de peultjes bij. Schik de plakjes spek op de pasta.

Werk af met een lepel ricotta en kaaskrullen.

Tip:
Zet er voor de liefhebbers het flesje knoflookolie en kommetjes met ricotta en pecorino bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats