laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Caraibensoep
  ingrediënten:
   

  • 100 gr ananasschijfjes
  • 3 banaan
  • 100 gr champignons
  • 1 snuifjekruidnagelpoeder
  • 1 koffielepel korianderpoeder
  • 1 snuifje Cayennepeper
  • 1,50 liter water
  • 2 teentjes look
  • zout
  • 2 soeplepels pompelmoessap
  • 1 blaadje laurier
  • sap van citroen
  • 1 ui
  • 1 soeplepel gemberwortel
  • 4 soeplepels bruine rum
  • 400 gr varkensgebraad
  • 1 soeplepel suiker
  • 10 cl rode wijn
  • gemalen zwarte peper
  • 200 gr Chorizo
  • 1 zoete bataat gesneden in blokjes
  bereiding:
    Bereiding:
Doe het in blokjes gesneden varkenvlees, 1 varkensbeen, de gember, de look, de fijngesneden ui en het laurierblad in een grote kookpot. Leng aan met de wijn en het water en laat op een zacht vuurtje koken gedurende 45min.
Voeg dan de zachte aardappel toe, de champignons, het citroen- en pompelmoessap, de koriander, de kruidnagel, het cayennepeper, het zout, de peper en de suiker. Als de soep u te dik lijkt, voeg er dan wat water aan toe. Laat alles 15 minuten sudderen, totdat de groenten zachtgekookt zijn. Voeg de chorizo toe en laat 5 minuten koken, voeg daarna de bananen en de ananas toe en laat alles nog 8 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Net voor het opdienen, haalt u het been en het laurierblad weg en voegt u de rum toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats