laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto
  ingrediënten:
    voor 5 tot 6 personen:

1/2 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet)
1 bol mozzarella in fijne plakjes gesneden
200 g gepelde garnalen

Pastadeeg:
300 g bloem
snuifje zout
3 eieren
1 eetlepels olijfolie

Tomatensaus:
3 tomaten
1 sjalot
1 teentje look
olijfolie
125 ml tomatenpulp
1 eetlepel mascarpone
1 takjes tijm
1 blaadje laurier
peper en zout

Groenten:
1 stengel prei
1 1/2 wortelen
200 g spinazie
100 g ricotta
boter
peper en zout

Pesto:
1 teentje look
30 g basilicum
10 g pijnboompitten
50 ml olijfolie
25 g parmezaan
  bereiding:
    Voor het pastadeeg:
zeef de bloem en voeg zout toe. Maak een kuiltje en doe er de eieren in. Besprenkel de bloem met olijfolie. Klop de eieren met een vork los. Meng alles goed totdat het deeg glad is (niet te droog niet te vochtig). Wikkel het in plastic folie en laat een uur rusten. Rol het deeg uit met het pastamachine tot brede, lange plakken. Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken.

Voor de tomatensaus:
dompel de tomaten 15 seconden in kokende water, koel af in in koud water. Verwijder de pel, snij in vier en haal de pitten eruit.Snij het vruchtvlees in stukken. Pel de sjalotten en de look. Stoof ze aan in olijfolie. Voeg er de tomaten, tijm en laurier aan toe. Laat alles op een zacht vuurtje stoven. Voeg de tomatenpulp en mascarpone toe. Kruid de saus. Laat indien nodig de saus nog even zachtjes koken zodat deze dikker wordt. Verwijder het takje tijm en het blaadje laurier en mix de s aus.

Voor de groenten:
- Snij de prei in twee en was hem grondig met koud water. Snij de prei fijn en kook eventjes af.
- Schil de wortelen en snij ze met de rasp in lange, brede plakjes.
- Verwijder het steeltje van de spinazie en was in koud water. Stoof de spinazie kort in boter en kruid met peper en zout. Hak fijn en meng met de ricotta.

Voor de pesto:
mix alle ingrediënten voor de pesto in de blender tot een mooie dikke massa. Je kan ook kant-en-klare pesto gebruiken, die je eventueel mixt met wat verse basilicumblaadjes voor een
pittigere smaak.
Besprenkel een ovenschaal met olijfolie en bedek die helemaal met pastadeeg. Ga vervolgens als volgt te werk: een laagje ricotta-spinazie, koolvis, pastadeeg, tomatensaus, koolvis, pastadeeg,
tomatensaus, plakjes wortel, op de wortel de gekookte prei, een laagje pastadeeg, tomatensaus en eindig met de plakjes mozzarella.
Bak de lasagne 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Versnijd de lasagne in porties en leg ! ze midden op het bord. Strooi er de garnalen op, zodat ze de warmte van de lasagne voelen en lepel de pesto errond.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats