Tonijn met sperziebonen en olijven |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
200 gram tonijnfilet
250 gram sperziebonen (gehalveerd)
3 eetlepels olijfolie extra vierge
1 grote rode ui (in dunne partjes)
2 tenen knoflook (in plakjes)
6 zwarte olijven zonder pit (in vieren)
1 eetlepel verse Italiaanse kruiden fijngehakt(oregano, tijm, basilicum)
1 eetlepel balsamicoazijn
zeezout
zwarte peper (versgemalen) |
|
bereiding: |
|
|
Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
Snijd de tonijn in stukken van 2 x 2 cm.
Verhit de olijfolie in een wok en bak de uipartjes en knoflook al omscheppend ca. 2 minuten. Schep de stukken tonijn erdoor en roerbak ze ca. 3 minuten op een hoge stand.
Schep de sperziebonen en olijven erdoor en voeg de Italiaanse kruiden, balsamicoazijn en 2 eetlepels water toe. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten opeen matig hoge stand. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveer met pasta of grof gesneden boerenbrood.
p.p.340 kcal |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|