| Tonijn met sperziebonen en olijven | 
							
					|  | ingrediënten: | 
			
				
					|  |  | Voor 2 personen: 
 200 gram tonijnfilet
 250 gram sperziebonen (gehalveerd)
 3 eetlepels olijfolie extra vierge
 1 grote rode ui (in dunne partjes)
 2 tenen knoflook (in plakjes)
 6 zwarte olijven zonder pit (in vieren)
 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden fijngehakt(oregano, tijm, basilicum)
 1 eetlepel balsamicoazijn
 zeezout
 zwarte peper (versgemalen)
 | 
							
					|  | bereiding: | 
				
					|  |  | Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. 
 Snijd de tonijn in stukken van 2 x 2 cm.
 Verhit de olijfolie in een wok en bak de uipartjes en knoflook al omscheppend ca. 2 minuten. Schep de stukken tonijn erdoor en roerbak ze ca. 3 minuten op een hoge stand.
 
 Schep de sperziebonen en olijven erdoor en voeg de Italiaanse kruiden, balsamicoazijn en 2 eetlepels water toe. Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten opeen matig hoge stand. Voeg zout en peper naar smaak toe.
 
 Serveer met pasta of grof gesneden boerenbrood.
 
 p.p.340 kcal
 | 
				
					|  | 
				
					|  | 
|   
 
 | 
				
					|  | mail dit recept naar een vriend of vriendin | 
					
			|  |