laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appels onder hoedje van bladerdeeg met ijs
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 deciliter amaretto
100 gram rozijnen
4 goudrenetten
50 gram amandelschaafsel
2 eetlepels bruine suiker)
kaneel
sap van een 1/2 citroen
1 eidooier, losgeklopt
6 plakjes bladerdeeg
1/4 liter slagroom(stijf geslagen)
roomijs
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 225 °C. De amaretto verwarmen de rozijnen er aan toevoegen,even apart zetten.De appels schillen klokhuis verwijderen,en de appel in blokjes snijden. Meng de gesneden appel met de amarettorozijnen, amandelschaafsel, suiker, kaneel en de citroensap.Doe dit alles in een ingevette platte ovenschaal. De lapjes blader deeg uitrollen tot één grote lap om de appel te bedekken. Snijd de overhangende rand af .Versier de taart met de restjes deeg in leuke figuurtjes. Deeg bestrijken met de opgeklopte eidooier. Bak de taart in 25 minuten mooi goudbruin. De taart iets laten afkoelen.Verdelen over de bordjes, leg er een bolletje ijs naast en garneer met de stijf geslagen slagroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats