|
|
|
Appels onder hoedje van bladerdeeg met ijs |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 deciliter amaretto
100 gram rozijnen
4 goudrenetten
50 gram amandelschaafsel
2 eetlepels bruine suiker)
kaneel
sap van een 1/2 citroen
1 eidooier, losgeklopt
6 plakjes bladerdeeg
1/4 liter slagroom(stijf geslagen)
roomijs |
|
bereiding: |
|
|
Oven voorverwarmen op 225 °C. De amaretto verwarmen de rozijnen er aan toevoegen,even apart zetten.De appels schillen klokhuis verwijderen,en de appel in blokjes snijden. Meng de gesneden appel met de amarettorozijnen, amandelschaafsel, suiker, kaneel en de citroensap.Doe dit alles in een ingevette platte ovenschaal. De lapjes blader deeg uitrollen tot één grote lap om de appel te bedekken. Snijd de overhangende rand af .Versier de taart met de restjes deeg in leuke figuurtjes. Deeg bestrijken met de opgeklopte eidooier. Bak de taart in 25 minuten mooi goudbruin. De taart iets laten afkoelen.Verdelen over de bordjes, leg er een bolletje ijs naast en garneer met de stijf geslagen slagroom. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|