|
|
|
Gratin van paddestoelen en kaas |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 grote aardappelen, in fijne plakjes
100 g paddestoelen, (bijvoorbeeidvtrompet-tes de la mort en cantharellen)
2 teentjes knoflook
1/2 blokje kippenbouillon
3 dl room
300 g Comtékaas, geraspt
1 eetlepel karwijzaad
1 eetlepel verse gehakte dragon
muskaatnoot
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Pel en plet knoflook. Vermeng 'm met de geplette karwijzaadjes, de dragon, het verkruimelde bouillonblokje, een mespunt muskaatnoot en peper. Borstel de paddestoelen schoon. Vermeng ze met de kruidenmix.
Vul een diepe ovenschaal met aardappelschijfjes en paddestoelen in afwisselende laagjes. Strooi tussendoor wat kaas. Begin met aardappelen en eindig met kaas.
Schenk er de room over. Zet 40 minuten in een op 175° C voorverwarmde oven. Laat 5 minuten bijkleuren onder de hete grill. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|