|
|
|
Hertenrug met tapenade |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 hertenrug van 1,3 tot 1,5 kg (ribstuk met been)
150 g cantharellen
30 g zwarte olijven, ontpit
olijfolie
3 eetlepels confituur van zwarte bessen
15 cl rode wijn
3 eetlepels zure room
gedroogde salie
gedroogde tijm
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Borstel de paddestoelen schoon. Pureer ze met de olijven, de confituur, een mespunt salie en tijm tot een gladde pasta. Breng op smaak met peper en zout.
Kruid het vlees rondom met peper en zout. Maak tussen de ribben vrij diepe insnijdingen. Stop er wat tapenade in.
Leg het ribstuk in een ingeoliede braadslee. Zet het ongeveer 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Hou het vlees warm onder aluminiumfoüe.
Zet de braadslee op het vuur. Blus met de rode wijn en schraap de aanbaksels los. Laat 5 minuten inkoken. Werk de saus verder af met zure room en kruid ze bij naar smaak. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|