|
|
De wortelen schillen, in dunne plakjes van 3 mm snijden,hetzelfde doen met de courgettes, maar zonder ze eerst te schillen. De sperziebonen, wortelen en courgettes op dezelfde afmeting snijden als de breedte van de snede ham.
De groenten in kokend water blancheren. Zout naar behoefte toe
voegen. De courgettes 30 seconden en de worteltjes en sperziebonen 1 1/2 minuut.
In een licht met olie ingestreken schotel, de vooraf in twee gesneden plakjes ham successief stapelen afgewisseld met de drie groenten.
De oven op 150°C voorverwarmen, de mille-feulles bedekken dunne plakjes mozarella lichtjes peperen, een aluminiumfoiie over het geheel leggen en in de oven zetten gedurende 20 minuten.
5 minuten voor het einde van het bakken, de aluminiumfolie wegnemen en laten gratineren op de stand "grill" van de oven.
Opdienen met een goed verwarmde tomatensaus.
Deze mille-feuilles doet wonderen met wilde rijst of licht gebakken volkorenpasta. |