Focaccia met gedroogde ham |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 Stuk focaccia of ciabatta
100 gr gedroogde ham in fijne plakjes
1 teentje look, gepeld
1 rijpe tomaat
een paar blaadjes oregano
grof zeezout
olijfolie |
|
bereiding: |
|
|
Leg de ham op een ovenplaat en laat hem 1,5 uur drogen in een oven op 80°C. Draai de plakken af en toe om. Snij de focaccia in rechthoekjes van 3 op 4 cm, bak ze in hete olijfolie tot ze krokant zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Wrijf de toastjes in met de knoflook en met de gehalveerde tomaat en breng op smaak met grof keukenzout. Leg een plakje gedroogde ham op de toastjes en werk ze af met een blaadje oregano. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|