|
|
|
Tuinkruidensla met gemarineerde gamba's |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
30 gr basilicum
30 gr kervel
30 gr lavas
50 gr rucola
2 el honing
2 el appelcider
16 à 24 gamba's, naargelang de grootte een trosje kerstomaten
peper en grof zeezout
olijfolie
Voor de marinade:
1 teentje look, gesnipperd
1 el appelcider
2 el munt, fijngehakt |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de honing zachtjes (niet te warm anders verliest de honing zijn smaak) en doe er de appelcider bij, roer goed om, zet apart.
Doe de tros kerstomaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, kruid met peper en grof zeezout, en bak ze gedurende 10 minuten op 200°C in een voorverwarmde oven.
Meng de ingrediënten voor de marinade, leg er de gepelde gamba's in en laat ze 1 uur staan in de koelkast. Prik de gamba's (2 of 3) op een spiesje, kruid ze met peper en zout en bak ze kort aan op een heet vuur in olijfolie.
Meng de vinaigrette van honing en appelcider onder de salade van basilicum, kervel, lavas en rucola, en serveer met de gamba's en de trostomaten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|