|
|
|
Rode kool |
|
ingrediënten: |
|
|
1 ui, fijngesnipperd
1 rode kool
2 eetl azijn
6 eetl water
1 kg appelen
100 g suiker
2 eetl rode-bessenkonfituur
boter, zout |
|
bereiding: |
|
|
Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd in vieren en verwijder de stronk. Zeer fijn snijden of schaven. Kook ze eerst 15 min in kokend water, dat is beter voor de spijsvertering. Laat uitlekken. De ui in de boter stoven. De kool, azijn, water en zout toevoegen. Laat ± 30 min stoven op zacht vuur. Schil ondertussen de appelen, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. De appeltjes bijvoegen en nog ± 1 uur (zie tips) zachtjes laten stoven. Voeg er nu de suiker en de konfituur bij. De kool wordt nu opnieuw mooi rood. Roer om en laat nog even stoven zonder deksel om het overtollige sap te laten verdampen. Bind eventueel met sausbinder.
Tips:
Je kan er ook een kleine gepelde ui waarin je kruidnagels steekt bijvoegen. Op het einde verwijderen.
Of een paar jeneverbessen bijvoegen.
Als je de kool mixt is het niet nodig de saus te binden.
Zomerkool is klaar na ongeveer 30 min, winterkool heeft een uur (of meer) nodig. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|