laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gentse stoverij
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

1 flesje donker Belgisch bier
2 maal 250 g schouderkarbonade
500 g riblappen
3 uien
1 teen knoflook
1 dunne winterpeen
50 g boter
1 laurierblad
4 takjes tijm
1 sneetje witbrood (ontkorst)
1 theelepel scherpe mosterd
2 eetlepels rinse appelstroop
  bereiding:
    Bier op kamertemperatuur laten komen.
Stukjes bot uit karbonades snijden. Beide vleessoorten in blokjes snijden.
Ui grof hakken. Knoflook pellen en in plakjes snijden.
Winterpeen schrappen, wassen en in plakjes snijden.
In braadpan of grote koekenpan boter smelten.
Vleesblokjes al omscheppend rondom bruinbakken. Vlees uit pan op schaal scheppen.
In achtergebleven bakvet uien fruiten.
Peen, knoflook en kruiden toevoegen en nog 2 min. meebakken.
Vleesblokjes weer in pan leggen.
Bier langs rand van pan bij vlees schenken en aan de kook brengen.
Brood besmeren met mosterd en appelstroop en brood in blokjes snijden.
Broodblokjes door vlees scheppen.
Deksel op pan leggen en vlees in ca. 2 uur gaarstoven, af en toe omscheppen.
Voor serveren laurier en tijm verwijderen en gerecht op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met gekookte aardappels en appelcompote.

per persoon : 385 Kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats